Workshop fotografie op locatie in Leiden

Helaas is door het Covit-19 virus deze workshop tijdelijk uitgesteld.

Workshop fotografie op locatie Leiden

Deze workshop is speciaal geschreven voor de mensen die zich graag willen verdiepen in de fotografie en zich verder willen ontwikkelen. We gaan op een leuke en leerzame manier te werk.

Het maken van mooie foto’s van alledaagse situaties zoals je die tegenkomt tijdens je vakantie, in de stad en in het park. Maar niet alleen registreren! Want, wat ga je fotograferen? En hoe ga je dit mooi in het fotokader plaatsen? Welk objectief kan je het beste gebruiken? Wat wordt je onderwerp, en hoe ga je dit in beeld zetten?

We gaan in kleine groepen, maximaal tien cursisten, structureel te werk. Je gaat leren om mooie foto’s te maken die het waard zijn om te exposeren. Dit wordt ook een van doelen van deze cursus. Iedere cursist krijgt de mogelijkheid om zijn mooiste foto te exposeren. Deze wordt dan afgedrukt op het formaat 30/40 en ingelijst op het formaat 40/50. Aan het einde van het jaar worden al deze foto’s, van de cursisten, geëxposeerd. Natuurlijk krijgt iedere deelnemer zijn foto mee naar huis, inclusief lijst! Maar……. zover is het nog niet. Want eerst moet er nog een hoop aan jullie verteld worden. De cursus ziet er als volgt uit:

Op zaterdag ochtend 9:30u verzamelen in Leiden, een kleine instructie en dan snel aan de slag met het door jou uitgekozen thema. Tijdens het fotograferen behandelen we o.a. de volgende onderwerpen: creatieve compositie in de praktijk, hoe gebruikt je in de praktijk het diafragma en sluitertijd om de juiste scherptediepte te realiseren. Hoe meet je in de praktijk eigenlijk het licht? Waar moet je nu wel of juist niet op letten tijdens het fotograferen? Hoe kan ik een onderwerp niet saai maar juist interessant en creatief in beeld brengen?

Er zal uitgebreid gelegenheid zijn voor vragen en instructie. En voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om met diverse objectieven, filters en flitsers en andere toebehoren in de praktijk kennis te maken. Einde van de les is 12:00u. De eerstvolgende woensdagavond daarop bespreken we de door jou uitgekozen vijftien beste foto’s, die gratis worden afgedrukt. We beoordelen dan elkaars werk op een opbouwende manier. Er zal dan ook een syllabus worden uitgereikt waar alle tips en truc’s, die direct toepasbaar zijn in de praktijk, besproken worden. Daarna ga je weer op de een zaterdagochtend (twee weken later) aan de slag om de theorie in praktijk te brengen en jezelf te verbeteren. Dit gebeurt dan weer onder professionele begeleiding.

En de woensdagavond daarop kiezen we de mooiste foto uit voor de expositie.

Om enige lijn te brengen in de cursus en om je verder op weg te kunnen helpen, kun je kiezen uit verschillende thema’s zoals: Stadsgezichten, Personen, Macro of Architectuur. Je leert om met je eigen materiaal, en onze kennis, meer plezier in de fotografie te krijgen en je creativiteit verder te ontwikkelen.

Natuurlijk kan er ook voor een mix gekozen worden en is er ruimte voor creativiteit. Hierbij kun je denken aan reflecties, spelen met lijnen, kleur en contrast.

De kosten voor de workshop zijn 150,=. Dit is inclusief koffie met appeltaart voor de liefhebber. Je krijgt: Een uitgebreide Syllabus met alle tips en wetenswaardigheden voor gevorderden. Een door jezelf gemaakte foto, op het formaat 30/40 en ingelijst. Persoonlijke en intensieve begeleiding. Meer plezier in de fotografie!

Wil je meer informatie, vul dan het onderstaande inschrijf formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Heb je toch nog meer vragen? Je kunt ons bereiken via 071-5413258 of stuur een mail naar info@fotofilippo.