Basiscursus Fotografie

Basiscursus Fotografie

Leer in drie avonden Fotograferen en Digitale Beelden bewerken.

Beter fotograferen en je beelden bewerken en beheren. Nu de digitale fotografie definitief is doorgebroken in het huishouden besef je dat er veel meer mogelijk is geworden. Vroeger was het knoeien met ontwikkelaar in de doka, nu is alles geregeld met een paar muisklikken. Maar op welke knop moet je drukken? Wat is nu eigenlijk een diafragma? En wat doet de resolutie met het beeld? Wat doet de sluiter en wat moet ik met de witbalans? Allemaal vragen die bij digitale fotografie naar boven komen.

We laten je zien hoe je, door middel van de juiste instelling van de camera, kunt flitsen zonder dat de achtergrond heel donker wordt. Hoe je tijdens het flitsen de sfeer kunt behouden zonder dat alles wordt overbelicht. Je leert om de achtergrond bewust onscherp of juist scherp te maken, zodat je mooiere portretten kunt maken. Allemaal tips en trucs die je meteen kunt toepassen tijdens het fotograferen in uw omgeving.

We laten u zien hoe mooiere foto’s kunt maken door te leren kijken naar het licht. Wij vertellen u hoe u door middel van het het veranderen van uw eigen standpunt een beter foto kunt maken. We laten u zien hoe u om moet gaan met licht. Welke technieken u daarbij het best kunt gebruiken. We leren u om uw beelden te beheren in de computer. Hoe u rode ogen weg kunt werken. We laten je zien je hoe een foto kunt uitsnijden zonder beeldverlies. Wat een J-PEG, BMP, PSD of RAW is. Hoe u zonder al te veel moeite meerdere foto’s op een velletje A4 krijgt. Of hoe je de achtergrond van een foto kunt vervagen.

Dit allemaal is op basis van het programma Adobe Photoshop. Dit is een softwarepakket waar je als fotograaf niet meer om heen kunt.

Onze cursus is geschreven voor mensen die meer uit hun digitale camera willen halen. Ben je in het bezit van een compact camera met een sterke zoom, een digitale spiegelreflex camera of een systeemcamera, dan is deze cursus iets voor jou. Je krijgt bij de eerste les een een uitgebreide syllabus mee naar huis waarin de hele cursus staat, zodat je thuis nog het een en ander kunt teruglezen.

Het aantal deelnemers per cursus is beperkt tot maximaal 12 personen. Hierdoor is er voldoende gelegenheid voor vragen en persoonlijke aandacht. U schrijft zich in voor drie avonden. Als u kiest voor de maandag, dan zijn het drie opeenvolgende maandagen waarin u les krijgt. Hetzelfde geldt voor de woensdagen. De lessen starten om 19h en eindigen om 21h en worden bij ons in de winkel gegeven. Het parkeren is gratis!

De kosten voor de cursus zijn 125,=. Dit is inclusief koffie of thee met koekjes voor de liefhebber. Je krijgt: Een uitgebreide Syllabus met alle tips en wetenswaardigheden voor de beginnende fotograaf. Veel informatie over de diverse instellingen van de camera. En natuurlijk nog meer zin om mooiere foto’s te maken.

Wil je meedoen met deze cursus, schrijf je dan in via het onderstaande inschrijf formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Heb je toch nog vragen of wil je meer weten? Je kunt ons bereiken via 071-5413258 of stuur een mail naar info@fotofilippo.nl