Selfie Panorama with Social Sharing

Selfies in alle vormen en maten

Aan de vormgeving en specificaties van deze camera valt op te maken dat dit een echt selfie-monster is. Naast een opklapbaar scherm, kun je ook verschillende knoppen voorprogrammeren als ontspanknop, zodat je ook bij omgedraaide camera gemakkelijk een selfie kunt maken.

In focus, uit focus…..smaller gezicht: alles is mogelijk.

De camera heeft aan aantal handige selfie features aan boord. Zo kun je naast standaard selfies ook panorama selfies maken en je kunt ook nog een aantal handige aanpassingen maken aan je selfies. Zo is het mogelijk om de “slimming” slider te verplaatsen, zodat je een smaller gezicht krijgt, of de soft skin modus aan te zetten. Ook kun je aangeven of je de achtergrond in focus, uit focus of standaard wilt hebben. Deze laatste feature zie je hieronder: panasonic-gx800-achtergrond-scherp

(Achtergrond scherp, Panasonic GX800, 1/60s, F/9, 12mm, ISO200) panasonic-gx800-achtergrond-vaag

(Achtergrond vaag, Panasonic GX800, 1/400s, f/3.5, 12mm, ISO200)

Panasonic GX800 gezicht

(Gezicht scherp, Panasonic GX800, 1/400s, f/3.5, 12mm, ISO200)

Je ziet bij deze drie testopnames dat de camera de instellingen van de belichting aanpast (diafragma voor de scherpte) en bij de laatste variant (focus op onderwerp) een soort softwarematige “blur” toepast op alles behalve het hoofd. De gezichtsherkenning in combinatie met de DFD-technologie zorgt ervoor dat de camera enorm snel scherpstelt en dat de selfies allemaal scherp zijn.

Wat heel handig is gebleken, is de mogelijkheid om automatisch de camera af te laten drukken als hij een of twee gezichten in beeld krijgt. Je kunt ook instellen dat hij pas na een aantal seconden afdrukt nadat je met een hand voor je gezicht langs hebt gezwaaid. Je geeft hiermee in feite de self timer een signaal dat hij kan beginnen met aftellen. Je ziet daarna ook een duidelijke klok op het omhooggeklapte scherm, zodat je op het juiste moment je “selfie-face” kunt trekken.