Premium vlogs maken met Panasonic

Premium vlogs maken met Panasonic

De tijd dat vloggen alleen het werk was van hippe jongeren en het publiek uit jonge kijkers bestond, is toch echt – ver – achter ons. Vlogs worden door én voor een steeds grotere groep mensen gemaakt. Sterker nog, iedereen kan het!

Om je te helpen fraaie video’s op te nemen heeft Panasonic drie vlogcamera’s op de markt gebracht, waarmee je uiteraard ook prima kunt fotograferen. Met deze systeemcamera’s creëer je kwalitatief betere video’s dan met een compact camera, en hoef je niet met een zware en grotere spiegelreflexcamera in de weer te zijn.

Lumix DMC-G7

Met de Panasonic Lumix DMC-G7 heb je een premium vlogcamera in handen waarmee je in 4K kunt filmen. De resolutie van 3840×2160 pixels is vier keer hoger dan filmen in full HD. Met een scherpe video als resultaat. De G7 heeft een compacte behuizing en de body weegt slechts 360 gram. Met dit gewicht kun je deze camera voor langere tijd moeiteloos in je handen houden. Dankzij het kantelbare scherm kun je tijdens het opnemen meteen goed zien of jij en jouw gewenste omgeving goed in beeld te zijn. Het display van drie inch bedien je gewoon met je vingertoppen!

Lumix DMC-G80

Wil je een stapje verder dan de G7 en niet afhankelijk zijn van de weersomstandigheden dan kun je goed uit te voeten met de Panasonic Lumix DMC-G80. De behuizing van deze premium vlogcamera is bestand tegen spatwater en stof. De robuuste G80 kan zelfs de zwaarste omstandigheden aan en is dus uitermate geschikt voor de vloggen buiten de deur. Je filmt in 4K (met een framerate van 30fps) en mede dankzij de vijf-assige beeldstabilisatie maak je met de G80 haarscherpe video’s en zie je bijvoorbeeld niet het effect van elke voetstap terug in een video. Dit weerbestendige toestel is voorzien van een kantelbaar touchscreen van drie inch.

Lumix DMC-GH5

De ultieme, professionele vlogcamera van Panasonic is de Lumix DMC-GH5 waarmee je 4Kvideo’s opneemt met 60 beelden per seconde. Hierdoor kun je slow motion-opnames maken zonder in te leveren op de kwaliteit van details. Mede dankzij een kleurdiepte van 10-bit en een vijf-assige beeldstabilisatie zorgt de GH5 ervoor dat je je vlogs naar een professioneel niveau tilt. Dankzij een uitermate snelle scherpstelmethode van 0.05 seconde is het volgen en scherp houden van een bewegend onderwerp geen probleem. De behuizing is stof- en spatwaterbestendig en werkt ook bij temperaturen tot min tien graden Celsius. Het kantelbare touchscreen heeft een grootte van 3.2 inch.

Accessoires

Om het je wat makkelijker te maken en om de videokwaliteit verder te verhogen, kun je je vlogcamera uitrusten met een aantal accessoires. Met een microfoon van Rode zorg je voor een beter geluid bij je opnames en met een GorillaPod van Joby geef je je camera meer stabiliteit en heb jij je handen vrij. Dit statiefje heeft buigzame poten die je bijvoorbeeld ook kunt monteren op een tak of regenpijp. De poten kun je ook gebruiken als handgrepen als je jezelf opneemt, bijvoorbeeld als je een stukje loopt. Een groter statief is uiteraard ook een optie, al lever je dan wel wat in qua mobiliteit.