Bel ons: +31(71)5413258

Het gebruik van Panasonic Tethering

Tethering is al jaren een handige techniek om de camera te bedienen via de computer. Panasonic tethering software is flink uitgebreid biedt tal van functies om het werken in een studio of op een andere locatie makkelijker te maken. In dit blog gaan we dieper in op wat er allemaal kan met deze handige software. Alt_Text

Tethering bestaat al jaren maar was nog nooit zo uitgebreid als nu. Met Panasonic tethering software is het eenvoudig je Panasonic camera te bedienen via pc of Mac. Afhankelijk van het type camera kunnen tal van zaken als sluitertijd, diafragma, belichtingscorrectie en allerhande zaken aangepast worden via het computerscherm. Beelden kunnen in hoge kwaliteit worden weggeschreven naar de harde schijf wat de workflow voor professionele foto- en videografen sterk verbetert. Met de ‘liveview’ functie kan voor het maken van de opname al gekeken worden hoe de belichting is. Dit is op een groot computerscherm natuurlijk veel beter te beoordelen dan op het kleine display van de camera. Dit is zeker voor de veeleisende gebruiker, waarbij precisie en kleurechtheid belangrijk zijn onmisbaar.

Panasonic is erin geslaagd de talloze camerafuncties die we tot onze beschikking hebben te vertalen in handig te gebruiken software. De functies staan overzichtelijk op het scherm en zijn met een simpele muisklik te bedienen. Ook Panasonic’s geprezen 4k/6k foto- en videofuncties zijn opgenomen in de software.

Totale controle via PC/Mac

De Panasonic tethering software is zeer geschikt voor de veeleisende gebruiker. Vooral fotografen die veel productiewerk hebben worden in de watten gelegd. Het zal de snelheid van het werk zeker ten goede komen. Ook filmers worden op hun wenken bediend. Zelfs het gebruik van 4k/6k functies wordt ondersteunt. Let wel, de PC/Mac moet wel in staat zijn dergelijke hoeveelheden data te verwerken. Nagenoeg alle wenselijke functies en aanpassing zijn verwerkt in de software. Het menu lijkt veel op het snel-menu van Panasonic camera’s. Hierdoor is de software makkelijk in gebruik.

Alt_Text

Conclusie

Panasonic heeft getracht zowat het gehele menu van de camera om te zetten in software voor de pc en Mac. Dat is gelukt, de bediening is eenvoudig en de mogelijkheden zijn talrijk. Is het dan voor iedereen? Nee, de hobby fotograaf heeft er niet zoveel aan. Wanneer je werkt in een studio werkt kan het zeker toegevoegde waarde hebben. De mogelijkheid snel te kunnen schakelen en het feit dat beeld direct op de harde schijf gezet kan worden is voor veel foto- en videografen een uitkomst.