8 tips voor betere foto's met je smartphone

8 tips voor betere foto's met je smartphone

Wil je op een makkelijke manier je foto’s van je smartphone afdrukken?

Download dan onze Foto Filippo Printservice App uit de Appstore of de Google Playstore.

Goed fotograferen met je smartphone? 8 tips!

Je hebt je fotocamera niet altijd bij de hand. Maar ook dan kunnen er zich moment voordoen die de moeite waard zijn om te fotograferen. Gelukkig hebben we bijna allemaal wel een smartphone op zak. Maar hoe maak je nu goede foto’s met je smartphone? We geven je 8 tips.

1. Maak gebruik van daglicht

De mogelijkheden zijn natuurlijk veel beperkter met de camera op een smartphone dan met een goede spiegelreflexcamera. Om goede foto’s te maken met je smartphone moet je zorgen dat je voldoende licht hebt. Bij (te) weinig licht wordt je foto al snel korrelig. Wil je wel een foto nemen als het al schemert? Doe dan een extra lampje aan.

2. Foto’s zonder flitser

Ja, je mobiele telefoon beschikt waarschijnlijk over een flitser. Nee, die kun je beter niet gebruiken tijdens het maken van foto’s. Het is namelijk gewoon een lampje en het is absoluut niet te vergelijken met de flitser van je digitale camera. Het lampje op je smartphone zorgt er meestal voor dat mensen met rode ogen en een ongezonde huidskleur op de foto staan.

3. Nog ietsje dichterbij

Speel een beetje met macro fotografie. De lens in je mobiel kan vrij goed van dichtbij focussen. Gebruik dit ook! Wil je een mooie bloem fotograferen, of een vlinder? Kom dichtbij. De zoomfunctie op je mobiel kun je beter niet gebruiken. Hiermee zoom je namelijk digitaal in. Daardoor wordt je foto digitaal uitvergroot en dat komt de fotokwaliteit niet ten goede.

schoen

4. Je telefoon stil houden

Neem de tijd om de foto te maken en blijf stilstaan. Doordat je je mobiel vaak omhoog houdt, kan het voorkomen dat je wat gaat trillen. Stabiliseer en zet je ellebogen tegen je lichaam, zodat je minder beweegt. Wat ook altijd helpt is om je adem heel even in te houden. Maak een paar foto’s achter elkaar, zodat je meer kans hebt dat de scherpte goed is.

5. Opzetlensjes en statieven

Ook voor je mobiele telefoon bestaan er tegenwoordig diverse opzetlenzen en statieven. En die geven soms best een grappig effect aan je foto. Er bestaan goedkope accessoires en wat duurdere.

6. Ga op zoek naar leuke foto-apps

Het is de moeite waard om op zoek te gaan naar apps die je mobiele camerafotografie kunnen verrijken. Er zijn veel apps te vinden. Sommigen richten zich op bepaalde fotografiestijlen, anderen hebben vooral leuke effecten, zoals het zwart-wit maken van een foto en er één kleur in terug laten komen, of spelen met scherpte-diepte, of geef jezelf een glamourlook; er zijn genoeg mogelijkheden!

7. Zorg voor een schone lens

Je mobiel stop je in je broekzak, je tas, leg je neer op kastjes, treintafeltjes, tafels en noem het maar. Het kan maar zo zijn dat je lens daardoor wat viezer wordt. Als je dan foto’s gaat maken, wordt er meer licht tegengehouden bij het maken van de foto. En dat is natuurlijk jammer voor de kwaliteit van de foto. Maak de lens daarom schoon met een microfiber doekje.

8. Maak een selectie

Maak een keuze voor de foto’s die je deelt. Wees kritisch. Vooral al je je foto’s op apps als Instagram en Facebook deelt geldt dat wanneer je zelf kritisch bent in de keuze welke foto’s je deelt, het er vaak al veel professioneler uitziet.

Wil je op een makkelijke manier je foto’s van je smartphone afdrukken? Download dan onze Foto Filippo Printservice App uit de Appstore of de Google Playstore.