Bel ons: +31(71)5413258

Panasonic LUMIX DC-TZ200 zwart

Dankzij zijn lichte gewicht en 15x optische zoom is deze supercompacte TZ200 de ultieme camera voor onderweg en op vakantie!

Levertijd: 1-3 dagen

€ 599,00

Gratis vijf jaar garantie!

Panasonic LUMIX DC-TZ200 zwart

Mis geen enkel fotomoment met 4K

Review door Gertjan, Geplaatst op 05-04-2018
plus
  • Zeer goede kwaliteit
  • Zeer innovatief
  • Optisch echt goed
  • 5 assige beeldstabilisatie
  • 15x Zoom
min
  • AF op touchscreen OPLETTEN

Er is bij de ontwikkeling van deze reiscamera gekeken naar hoe kwaliteit en compactheid samengevoegd kunnen worden zonder concessies te hoeven doen. Het resultaat is de veelzijdige Panasonic LUMIX TZ200. De behuizing is afgeleid van de TZ100 en is compact maar zeker niet de smalste in zijn klasse. Al die techniek moet ergens blijven natuurlijk. De functiewieltjes zijn logisch ingedeeld en spreken voor zich. De keus om een grote 1 inch MOS-sensor (20,1 megapixel) te plaatsen kan ik alleen maar toejuichen. Een grotere sensor en beter gebruik van het aantal pixels zorgt voor een schitterend beeld, met name bij weinig licht.
De meeste reis camera’s hebben veel optische zoom als belangrijkste kenmerk. Bij de Panasonic LUMIX TZ200 is gekozen voor iets minder zoom maar een hogere optische kwaliteit. En dat is volkomen begrijpelijk want we willen tenslotte scherpe foto’s, ongeacht de hoeveelheid zoom. Ook nu is er weer gebruik gemaakt van Leica glaswerk voor het objectief. De LEICA DC VARIO-ELMAR optiek overtuigd zowel in groothoek als in zoom. Inmiddels heeft Panasonic ruime ervaring met 5-assige optische beeldstabilisatie in systeemcamera’s. Het is goed te zien dat deze techniek steeds breder wordt toegepast. Dit maakt het fotograferen bij weinig licht uit de hand een stuk makkelijker.
Helemaal gaaf is het fotograferen in de 4K modus.
Dit is geen nieuwe uitvinding maar wel weer verbeterd ten opzichte van eerdere modellen. Het is een verrassend makkelijk te gebruiken techniek waarbij goed gebruik wordt gemaakt van het 3 inch TFT LCD display. Achteraf de scherpte bepalen met de Post-Focus functie werkt prima. De 4K-fotofunctie maakt het mogelijk een enkele scene uit een 4k filmpje (opgenomen in 30 fps) op te slaan als hoge kwaliteit foto. De functies laten zich prima bedienen via het scherm. Zo wordt het veel meer dan een weergave middel. De 2.3 megapixel tellende elektronische zoeker geeft het te fotograferen beeld helder en gedetailleerd weer. Toch fijn als je kunt terugvallen op een zoeker wanneer je niets ziet op het scherm vanwege felle zon. Panasonic heeft een aantal jaar geleden het 4K filmen in fotocamera’s geïntroduceerd. Ook voor de TZ200 is dit het geval. Het verschil tussen full-HD en 4K/3840×2160 4K/30 is schokkend. De kleur spat van het scherm en de details worden haarscherp weergegeven. Vergeet niet een extra accu mee te nemen, want filmen in zo’n kwaliteit vergt enorm veel van de accu.

Conclusie van de Panasonic LUMIX TZ200
Wederom is Panasonic er in geslaagd de TZ-serie naar een hoger niveau te tillen. Minder optische zoom in ruil voor nog betere optische prestaties kunnen we alleen maar toejuichen natuurlijk. De camera overtuigd ook in situaties waar slecht licht is, of waar niet geflitst kan worden. De 5-assige beeldstabilisatie en grote 1 inch sensor dragen daar zeker aan bij. Het menu is zoals we gewend zijn: overzichtelijk. Er zitten zoveel functies in dat het soms wel even zoeken is naar de juiste instelling. Maar dit is een kwestie van wennen. Door zijn compacte bouw en uitgebreide gamma aan mogelijkheden kunnen we stellen dat de Panasonic LUMIX TZ200 een perfecte reisgenoot is.

Panasonic Lumix DC-TZ200 zwart

Dankzij zijn lichte gewicht en 15x optische zoom is deze supercompacte TZ200 de ultieme camera voor onderweg en op vakantie! Deze compactcamera is voorzien van een ingebouwde 24mm groothoek Leica lens en een grote 1” MOS-sensor wat zorgt voor super gedetailleerde en hoge kwaliteit beelden. Naast hoge kwaliteit foto’s kunt u ook video’s maken in 4K Ultra HD kwaliteit op 30fps.

De nieuw ontwikkelde zoeker is groter en helderder en biedt naast het maken van tele-opnames ook voordelen bij fotograferen in zonlicht en het vastleggen van snelbewegende onderwerpen. De LUMIX TZ200 beschikt ook over de unieke en uitgebreide 4K features en is tevens uitgebreid met de nieuwe creatieve 4K Photo sequence compositie functie, waarmee als het ware een slow-motionopname in één beeld gevangen wordt. Dit levert de meest creatieve en unieke beelden op! Met zijn minimale scherpstelafstand van 3 cm, in de groothoekstand, is het een ideale camera om macrofoto's mee te maken. Een echt allrounder.

Belangrijkste kenmerken van de Panasonic Lumix DC-TZ200 zwart:

24mm groothoek Leica lens met 5-assige Hybrid O.I.S. stabilisatie
Grote 1” 20 megapixel MOS-sensor voor gedetailleerde en hoge kwaliteit beelden
Elektronische zoeker (2330.000 pixels) met oogsensor: ideaal voor tele-opnames
Elektronische sluiter 1/16000 sec
15x optische zoom
3” LCD-touchscreen display
Supersnel scherpstellen dankzij High Speed Autofocus en Depth from Defocus technologie
Maak 4K video’s (3840x2160 pixels) op 30fps of Full HD video’s op 120fps
Kies uit verschillende creatieve fotomodi en filters
Post Focus functie
Voorzien van ingebouwde WiFi en Bluetooth voor het draadloos delen van uw bestanden

Standaard meegeleverd met de Panasonic Lumix DC-TZ200 zwart:

Panasonic Lumix DC-TZ200 compactcamera
Panasonic DMW-BLG10E batterij
AC-adapter
USB-kabel
Draagriem
Twee jaar garantie
merk: Panasonic
Garantieperiode: 24 maanden
Megapixel: 20
Beeldscherm: 3,0Inch
Draaibaar display:
Optische zoom: 15x
Beeldstabilisatie: Optisch
Type sensor: CMOS
Wifi:
Formaat sensor: 1 inch
GPS:
Video functie: 4K
Zoeker:
Ingebouwde flitser:
Isobereik: 100-25600
Touchscreen:
Kleur: Zwart
eigen label: Gratis vijf jaar garantie!