Bel ons: +31(71)5413258

Panasonic Lumix DC-S1R full frame systeemcamera

De Panasonic Lumix DC-S1R is een full frame systeemcamera met een 47,3 megapixel sensor en een L-vatting die in samenwerking met Leica is ontwikkeld. Dit is de hoogste resolutie voor een systeemcamera ter wereld. Deze camera levert ongekende foto's van de hoogste kwaliteit tot in de kleinste details.

Levertijd: 1-2 dagen

€ 3.699,00

Gratis vijf jaar garantie!

Panasonic Lumix DC-S1R full frame systeemcamera

Panasonic Lumix S1R: perfecte allround fullframe systeemcamera

Review door Remco, Geplaatst op 20-03-2019
plus
  • Prima resolutie van 47Mp (187Mp met pixelshift)
  • Drie assig kantelbaar LCD scherm
  • Functioneert nog bij -40C
  • Variabel ND filter ingebouwd
min
  • Zelf nog niet getest bij -40C

De fullframe systeemcamera’s buitelen de laatste tijd over elkaar heen. Na de oorverdovende introducties van Nikon (Z6 en Z7) en Canon (EOS R) komt Panasonic nu met een compleet nieuwe lijn van fullframe systeemcamera’s. De eerste twee werden gepresenteerd op Photokina 2018. Deze Panasonic Lumix S1 is een allround camera, zeer geschikt voor video. Z’n broer, de Lumix S1R, heeft een zeer hoge resolutie van 47 megapixel. Beide camera's zijn inmiddels bij ons leverbaar.
De Panasonic Lumix S1 systeemcamera is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen drie topmerken: Leica, Sigma en Panasonic. De Lumix S1 heeft een 24 megapixel sensor aan boord en gebruikt de veelzijdige Leica L-mount. Dit is de eerste fullframe systeemcamera waarmee je 4K-video’s kunt schieten met 60 beelden per seconde.
Dankzij de intensieve samenwerking met het beroemde merk Leica is gekozen voor de veelzijdige Leica L-mount. Hierdoor is de S1-serie direct compatibel met een hele serie hoogwaardige Leica SL en TL objectieven.
Daarnaast heeft Panasonic zelf liefst 10 objectieven op de rol staan, waaronder die uit de nieuwe PRO-serie: de PRO 50mm f/1.4, de PRO 24-105mm f/4.0 en de PRO 70-200mm f/4.0. Dankzij de samenwerking met Sigma komt ook een breed aanbod aan Sigma-objectieven beschikbaar komen voor de Lumix S-serie.
Gelukkig heb ik deze twee prachtige camera's uitgebreid mogen testen tijdens de introductie/instructie dag bij Panasonic. Nu, ze zijn echt de moeite waard om te komen bekijken. Beide camera's zijn flink van formaat, en dat mag ook. Geen consessie's betekend een degelijke camera. En dat zijn ze allebei. Supersterk, supersnel, superresolutie en super objectieven. De body van de S1R is zo robuust en sterk, dat door de volledige sealing deze camera stof- en sproeiwaterdicht is. De camera is ook bij extreme kou tot wel -40°C te gebruiken. ze hebben een perfecte ergonomie en ze liggen zeer prettig in de hand. En heel belangrijk om te vermelden: Eind 2020 kun je al kiezen uit 42 verschillende objectieven. Met deze twee Lumix S1 Full Frame camera's maakt Panasonic het verschil, ik weet het zeker!

Panasonic Lumix DC-S1R full frame systeemcamera

De Panasonic Lumix DC-S1R is een full frame systeemcamera met een 47 megapixel sensor en een L-vatting die in samenwerking met Leica is ontwikkeld. Dit topmodel van Panasonic beschikt over een pixelshift-modus waarmee u foto's in een resolutie van maar liefst 150 megapixel kunt maken. Video's maakt u in 4K beeldkwaliteit en dit kan zelfs met 60 frames per seconde, wat resulteert in zeer indrukwekkend vloeiende beelden. Dankzij de ingebouwde Dual I.S. beeldstabilisatie filmt en fotografeert u gemakkelijk vanuit de hand en door dit stabilisatiemechanisme wordt ook de pixelshift-modus mogelijk gemaakt. In deze modus wordt de sensor steeds een klein stukje verschoven om ze meerdere foto's achter elkaar te maken, die vervolgens worden gecombineerd tot een foto met zeer hoge resolutie. De Lumix DC-S1R is daarnaast voorzien van een dubbele geheugenkaartsleuf voor SD en XQD kaarten en een intern variabel ND filter. Het LCD-display is zowel draai-als kantelbaar, waardoor u gemakkelijk vanuit elke hoek opnames kunt maken. De camera is volledig water- en stofdicht, zodat u ook in slechte weersomstandigheden zonder problemen kunt blijven fotograferen en dankzij de ingebouwde WiFi en NFC technologie maakt u gemakkelijk verbinding met smart-apparaten om uw beelden snel te kunnen delen. Belangrijkste kenmerken van de Panasonic Lumix DC-S1R:

Full frame systeemcamera
47 megapixel sensor
L-vatting
Venus Engine processor
Ingebouwde Dual I.S. beeldstabilisatie
Pixelshift-modus
4K video met 60fps
Dubbele geheugenkaartsleuf
Intern variabel ND filter
WiFi en NFC
Water- en stofdichte afwerking

Standaard meegeleverd met de Panasonic Lumix DC-S1R:

Panasonic Lumix DC-S1R
Accu
Acculader
Twee jaar garantie

Panasonic Lumix S1R systeemcamera De splinternieuwe Panasonic Lumix S1R systeemcamera is ontstaan uit een powerhouse samenwerking van drie verschillende merken: Leica, Sigma en Panasonic. De Lumix S1R beschikt over een 47 megapixel sensor en maakt gebruik van de veelzijdige Leica L-mount. Daarnaast is dit de eerste systeemcamera die 4K video's maakt met 60 beelden per seconde.

De belangrijkste hoogtepunten van de Panasonic Lumix S1R

47 megapixel sensor
Leica L-vatting
4K 60fps video
Dubbele beeldstabilisatie (body en objectief)
Dubbele kaartsleuf voor XQD en SD
3-assig kantelbaar LCD-display
Volledig stof- en sproeiwaterdicht

Leica L-mount De samenwerking met Leica is het meest zichtbaar in de adoptie van de Leica L-mount. Deze veelzijdige vatting maakt de S1-serie compatibel met verschillende hoogwaardige Leica SL en TL objectieven. Panasonic zelf heeft maar liefst 10 objectieven in de planning staan, waaronder een 50mm f/1.4, een 24-105mm en een 70-200mm objectief. In samenwerking met Sigma zal ook een breed aanbod aan Sigma objectieven beschikbaar komen voor de Lumix S-serie.

Hoogwaardige technologie De Panasonic Lumix S1R beschikt over een aantal technologische hoogstandjes. De body heeft ingebouwde beeldstabilisatie en combineert dat met stabilisatie van het objectief voor superscherpe beelden. De ultrasnelle contrast detectie autofocus is uitgerust met Panasonics DFD (depth from defocus) technologie. Dit alles wordt aangedreven door de krachtige Venus Engine.

Snel en scherp De Lumix S1R maakt gebruik van een elektronische zoeker met een resolutie dat het menselijk oog benadert. Daarnaast heeft de Panasonic de snelste high speed flitssynchronisatie tot zijn beschikking. Je snel en scherp gemaakte foto's bekijk je terug op het 3-assige kantelbare LCD-display.

Dubbele kaartsleuf Geen gebrek aan geheugen meer met de Panasonic S1R. De Lumix beschikt over twee kaartsleuven, een voor SD-kaarten en een voor XQD-kaarten. Het nieuwe XQD-formaat kan hoge snelheden aan en is perfect geschikt voor high burst fotografie.

Duurzaam en sterk De body van de S1R is robuust en sterk gebouwd. Door de volledige sealing is de camera stof- en sproeiwaterdicht. De camera is ook bij extreme kou tot wel -40°C te gebruiken. De ergonomie is uitstekend met een perfecte grip en optimaal geplaatste functieknoppen. Kenmerken van de Panasonic Lumix S1R systeemcamera

Snelle Contrast AF met DFD technologie
Venus Engine processor
Ultrasnelle flitssynchronisatie
Zeer hoge resolutie elektronische zoeker
Te gebruiken met Leica TL en SL objectieven
Robuuste en ergonomische body
Camera is 100% geseald
Type nummer: Panasonic Lumix DC-S1R full frame systeemcamera
merk: Panasonic
Garantieperiode: 24 maanden
Megapixel: 47
Beeldscherm: 3,0Inch
Draaibaar display:
Beeldstabilisatie: Ja
Wifi:
Formaat sensor: FULL FRAME
Type sensor: CMOS
GPS:
Video functie: 4K
Zoeker:
Ingebouwde flitser:
Isobereik: 100-25600
Touchscreen:
Kleur: Zwart
eigen label: Gratis vijf jaar garantie!