Bel ons: +31(71)5413258

Panasonic Lumix DC-GX9 zwart + 12-60mm ASPH Power OIS

De Panasonic Lumix DC-GX9 is een systeemcamera met een compact en slank ontwerp die dankzij de vele geavanceerde functies ideaal is voor de liefhebbers van straatfotografie. Hier in combinatie met de Panasonic MFT 12-60mm F/3.5-5.6 ASPH Power OiS Lumix G Vario zoomlens.

Levertijd: 1-2 dagen

€ 829,00

Gratis vijf jaar garantie!

Panasonic Lumix DC-GX9 zwart + 12-60mm ASPH Power OIS

Panasonic DC GX9 zeer veelzijdig en supersnel

Review door Remco, Geplaatst op 26-06-2018
plus
  • Zeer veelzijdig
  • Makkelijk in gebruik
  • Supersnel
min
  • Wat aan de zware kant
  • knopjes niet altijd tactisch geplaatst

De panasonic DC GX9 is heel typerend voor een systeem camera. Maar wat bedoel ik hiermee te zeggen? Eigenlijk heel simpel. Het formaat, de ingebouwde zoeker, snelle AF tijdens het filmen en het belangrijkste, de hoge kwaliteit foto's! Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van een systeemcamera.
Het leuke van Panasonic Europa is dat zij niet echt mee willen doen met de type aanduiding van de ....Mark I, ....Mark II enz. Andere merken zitten inmiddels al op de Mark VI. Panasonic heeft er voor gekozen om deze camera een nieuw typenummer te geven; namelijk DC-GX9. En dat is grappig want buiten Europa heeft de camera wel een Mark II aanduiding gekregen. Namelijk de DC GX7 mark II. En dit is interessant want de GX7 is/was namelijk een fantastische camera waar ik jaren mee heb gefotografeerd. De GX9 is dus zijn directe opvolger.
Maar hoe zijn de prestaties? Nou, eigenlijk ook fantastisch. Een paar belangrijke eigenschappen op een rij: 20 Megapixels, 5 Assige beeld stabilisatie, nieuwe software en een hele stevige behuizing. Maar het gaat natuurlijk om het eindresultaat. Nou deze is verbazingwekkend goed. In alle lichtomstandig heden presteert de camera bovengemiddeld. Helemaal icm de 20mm f/1.7 pancake objectief. Het resultaat is echt prachtig. Het is echt de moeite waard om de camera met dit snoepje uit te proberen. Dus kom snel langs en laat je verassen.

Panasonic Lumix DC-GX9 zwart + 12-60mm ASPH Power OIS

De Panasonic Lumix DC-GX9 is een systeemcamera met een compact en slank ontwerp die dankzij de vele geavanceerde functies ideaal is voor de liefhebbers van straatfotografie. De camera is voorzien van een 20.3 megapixel Digital Live MOS sensor zonder low-pass filter, waardoor u de fijnste details haarscherp kunt vastleggen. Driedimensionaal Colour Control herkent kleurtinten, verzadigingsniveaus en helderheid en zorgt voor de meest nauwkeurige kleurweergave van de donkerste tot de helderste gedeeltes van het beeld. Daarbij zorgt de Venus Engine processor voor zeer precieze, maar natuurlijk ogende beelden. Het Contrast AF systeem beschikt over de Depth From Defocus technologie en blinkt uit in zowel snelheid als nauwkeurigheid door een signaal uit te wisselen tussen de camera en de lens, met een maximum van 240 beelden per seconde (fps). Hierdoor biedt de GX9 een supersnelle scherpstelling van 0,07 seconde en snelle burst-opnamen met 9 fps (AFS) en 6 fps (AFC) om snel bewegende onderwerpen vast te kunnen leggen. Om u te helpen bij het maken van de mooiste foto's heeft de Lumix GX9 een nieuwe zoeker die in staat is om 80 graden omhoog te kantelen. Door deze zoeker ziet u 100% van het beeld en het biedt een kleurweergave van bijna 100%. Om de levensduur van de accu te verlengen schakelt de camera automatisch uit wanneer u uw oog van de zoeker haalt. U kunt zelf instellen hoe lang het duurt voordat de camera uitschakeld. Ook het nieuwe 3.0" touchscreen kunt u omhoog en omlaag kantelen om zo vanuit elke hoek te fotograferen. Belangrijkste kenmerken van de Panasonic Lumix DC-GX9 body zwart:

Systeemcamera met compact en slank ontwerp
20.3 megapixel Digital Live MOS sensor
Venus Engine processor
Supersnelle scherpstelling in 0,07 seconde
Vernieuwde, kantelbare zoeker
3.0" kantelbaar touchscreen
5-assige Dual I.S. beeldstabilisatie
4K video met 30 fps
Bluetooth en WiFi

Voor nog scherpere prestaties is de GX9 voorzien van 5-assige Dual I.S. beeldstabilisatie. Hiermee maakt u trillingvrije foto's en video's, van groothoek tot tele en zelfs in situaties met weinig licht. De Dual I.S. werkt ook wanneer u filmt in 4K kwaliteit. De GX9 is namelijk in staat om 4K opnames te maken met 30 beelden per seconde of in MP4 met 24 beelden per seconde. Hierdoor kunt u ook gebruik maken van de bekende 4K Photo functie. Daarnaast beschikt de GX9 over handige functies zoals Post Focus, Focus Stacking en Auto Marking, waarmee u uw fotografie op een leuke manier naar een hoger niveau kunt tillen. Panasonic MFT 12-60mm F/3.5-5.6 ASPH Power OiS Lumix G Vario

De Panasonic Lumix G Vario 12-60mm F/3.5-5.6 ASPH Power OIS is ontwikkeld als een compacte zoomlens, ideaal voor op reis. De Micro Four Thirds-lens is een veelzijdige heeft een 35mm equivalente brandpuntafstand van 24-120mm en heeft een groothoek tot tele perspectief. Het lensontwerp omvat drie asferische elementen en een extra-low dispersion element om sferische en chromatische aberraties te verminderen over het gehele zoombereik voor nog meer helderheid en scherpte. Bovendien heeft de lens een apt POWER Optical Image Stabilization systeem om de effecten van camerabewegingen te compenseren. Het systeem is ook compatibel met Dual I.S. voor robuuste stabiliteit vanuit de hand in moeilijke lichtomstandigheden. Verder is deze lens te gebruiken in ruwe weersomstandigheden dankzij de stof- en spatwaterdichte constructie. Belangrijkste kenmerken van de Panasonic Lumix G Vario 12-60mm F/3.5-5.6 ASPH Power OIS:

Brandpuntafstand: 12-60mm
Maximaal diafragma: F/3.5-5.6
Minimaal diafragma: F/22
Camera mount: MFT
Beeldhoek: 84,05 - 20,44 graden
Minimale scherpstelafstand: 20cm
Elementen/groepen: 11/9
Diafragmalamellen: 7
Beeldstabilisatie: Ja
Autofocus: Ja
Filterformaat: 58mm
Afmetingen: 66x71mm
Gewicht: 210g

Standaard meegeleverd met de Panasonic Lumix DC-GX9 zwart + 12-60mm ASPH Power OIS:

Panasonic Lumix DC-GX9 body zwart
Accu
Acculader
USB-kabel
Kapje voor flitsschoen
Schouderriem
Lensdop
Panasonic MFT 12-60mm F/3.5-5.6 ASPH Power OiS Lumix G Vario
Lensdoppen
Zonnekap
Twee jaar garantie
merk: Panasonic
Garantieperiode: 24 maanden
Megapixel: 20
Beeldscherm: 3,0Inch
Draaibaar display:
Beeldstabilisatie: Ja
Wifi:
Formaat sensor: Micro four thirds
Type sensor: CMOS
GPS:
Video functie: 4K
Zoeker:
Ingebouwde flitser:
Isobereik: 100-25600
Touchscreen:
Kleur: Zwart
eigen label: Gratis vijf jaar garantie!