Bel ons: +31(71)5413258

Panasonic Lumix DC-GH5S body zwart

De Panasonic Lumix DC-GH5S systeemcamera is een uitzonderlijke camera voor het maken van foto's en video's en met de nieuwe video-opnamemogelijkheden en verbeterde beeldkwaliteit ontworpen en ontwikkeld voor professionele filmmakers.

Levertijd: 1-3 dagen

€ 2.499,00

€ 2.399,00

Gratis vijf jaar garantie!

Panasonic Lumix DC-GH5S body zwart

Slechts 10Mp en toch de beste !

Review door Remco, Geplaatst op 06-02-2018
plus
  • Geen last van ruis
  • Chinema beeldkwaliteit
  • Geen tijdslimiet
  • Zeer professioneel
min
  • Prijsverschil met de GH5
  • Meer voor filmers
  • Een video rig is aan te bevelen

Een nieuw vlaggenschip van Panasonic is geboren. De Lumix GH5s. Maar waar staat die "S" eigenlijk voor. Ik dacht natuurlijk meteen aan de "S" van Slechts 10.2 Megapixels. Maar de "S" staat natuurlijk voor sensivity. Dankzij deze gevoeligheid is het nu mogelijk om in zeer slechte lichtomstandigheden fantastische opnames te maken. Dit is meteen het bewijs dat de pixelrace definitief tot het verleden behoord. Met de nieuwe technologieën zoals software en superprocessoren is het Panasonic weer gelukt om een nieuwe standaard in de markt te zetten. Ruis behoort vanaf nu tot het verleden. Zoals ik al eerder schreef over de GH5, heeft de GH5s natuurlijk ook de mogelijkheid om te kunnen filmen in 4:2:2 10-bits. Maar nu is met de GH5s zelfs mogelijk om in Chinema 4K (4096x2160) beeldkwaliteit te filmen! En daarbij kun je zo lang filmen als je wilt. Je bent dus niet meer beperkt tot de 29 min en 58 sec. De camera stop pas met filmen zodra de accu leeg is of je geheugenkaartje vol is. Die chinema kwaliteit is echt super. Niets onderscheidt de camera meer van een professionele video camera. Ik wil jullie aanbevelen om de diverse YouTube filmpjes te bekijken zodat je precies kunt zien wat Chinema 4K doet. Ondanks dat de verschillen tussen de GH5 en GH5s niet echt heel groot zijn, zouden de echte filmers de verschillen wel kunnen waarderen. Het is ongelofelijk om te zien hoe weinig ruis deze camera heeft. Om toch duidelijk het verschil tussen beide camera's te laten zien heeft de GH5s drie rode accenten gekregen. Namelijk de record button; De ring onder de functieknop en de S aan de voorkant van de camera. Even kort samegevat: Al met al een hele mooie camera die menig filmer graag zou willen hebben.

Panasonic Lumix DC-GH5S zwart body

De Panasonic Lumix DC-GH5S systeemcamera is een uitzonderlijke camera voor het maken van foto's en video's en met de nieuwe video-opnamemogelijkheden en verbeterde beeldkwaliteit ontworpen en ontwikkeld voor professionele filmmakers. De camera heeft een zeer hoge gevoeligheid en videobeeldkwaliteit en is daardoor ideaal om te werken in situaties met weinig licht. Dankzij de nieuwe 10.2 megapixel Digital Live MOS-sensor met Dual Native ISO-technologie en Venus Engine processor worden zelfs de donkerste delen van het beeld natuurgetrouw weergegeven. De Dual Native ISO-technolgie onderdrukt ruis volledig, zodat u zich kunt richten op het maken van de perfecte opname, ook bij weinig licht. Waar de Lumix GH5 de eerste systeemcamera ter wereld was die 4K 60p/50p video-opnames maakte, bereikt de GH5S een nieuwe mijlpaal op dit gebied. Met de GH5S is het nu mogelijk om 4K 60p/50p video-opnames te maken in Cinema 4K (4096x2160) beeldkwaliteit. Daarnaast kunnen 4:2:2 10-bits opnames worden gemaakt, waardoor kleuren nog getrouwer worden weergegeven. Bovendien is er geen tijdslimiet voor het opnemen van Full HD- en 4K-video's, dat wil zeggen totdat de geheugenkaart vol is of de batterij van de camera leeg. Belangrijkste kenmerken van de Panasonic Lumix DC-GH5S body:

10.2 megapixel Digital Live MOS-sensor
Cinema 4K (4096x2160) 60p en Full HD 1080/240p video
4:2:2 10-bits opnames
V-LogL & Hybrid Log Gamma (HLG)
Dual Native ISO-technologie
DFD (Depth From Defocus) technologie
Snelle autofocus van 0,07 seconden
OLED LVF (Live View Finder)
Twee SD-geheugenkaartsleuven
Bluetooth & WiFi

Met de functie VFR (Variable Frame Rate) kunt u overcranked (voor slow-motioneffect) en undercranked (voor fast-motioneffect) opnames maken in C4K/4K (60 fps, maximaal 2,5x langzamer in 24p) of Full-HD (240 fps, maximaal 10x langzamer). Dankzij de DFD (Depth From Defocus) technologie en supersnelle verwerking van het digitale signaal heeft de GH5S een snelle autofocus van circa 0,07 seconden en is het mogelijk snelle burst-opnames te maken bij 12 (AFS) / 8 (AFC) fps in 12-bits RAW en 11 (AFS)/ 7 (AFC) fps in 14-bits RAW. Ook kunt u met de bekende 4K Photo functie beelden vastleggen met 60 fps, om daar vervolgens de perfecte foto uit te kiezen met een resolutie van circa 8 megapixel. Als camera die uitblinkt in het maken van opnames bij weinig licht, is de GH5S voorzien van een aantal functies die dit mogelijk maken. Zo is Live View Boost een praktische functie om de gevoeligheid te verhogen en is de vergrotingsfactor in MF Assist verhoogd van standaard 10x naar 20x, wat vooral handig is voor astronomie fotografie. Daarnaast biedt het rode menu in de nachtmodus een gedempte achtergrondverlichting, zodat u het onderwerp goed kunt blijven zien. De Lumix GH5S beschikt over een grote LVF (Live View Finder) met een indrukwekkend grote vergrotingsfactor van ongeveer 1,52/0,76x (equivalent van een 35mm-camera) die beelden vloeiend weergeeft bij 120 fps. Het zeer nauwkeurige en snelle OLED display heeft een resolutie van 3.680.000 pixels en biedt een beeldveld van 100%. Tevens heeft de camera naast de bedieningsknoppen een joystick die zorgt voor een intuïtieve en flexibele bediening. De camera is zeer robuust dankzij het volledig gegoten frame van aluminiumlegering, waardoor hij niet alleen spatwater- en stofdicht is, maar ook vorstbestendig tot -10 graden Celsius. De GH5S heeft twee SD-geheugenkaartsleuven die compatibel zijn met snelle UHS-II-kaarten met grote capaciteit en videosnelheidsklasse V60. Ten slotte is de camera voorzien van Bluetooth en WiFi, zodat u gemakkelijk verbinding kunt maken met een smartphone of tablet en zo snel en eenvoudig uw beelden kunt delen.

Standaard meegeleverd met de Panasonic Lumix DC-GH5S body:

Panasonic Lumix DC-GH5S body
DMW-BLF19 accu
DMW-BTC10 acculader
Bodydop
Hot shoe cover
Oogschelp
Flash sync socket cap
Battery grip connector cover
USB kabel
Schouderriem
Kabelhouder
BNC converter kabel
Twee jaar garantie
merk: Panasonic
Garantieperiode: 24 maanden
Megapixel: 10
Beeldscherm: 3,0Inch
Draaibaar display:
Beeldstabilisatie: Ja
Wifi:
Formaat sensor: Micro four thirds
Type sensor: MOS
GPS:
Video functie: 4K
Zoeker:
Ingebouwde flitser:
Isobereik: 160-51200 uit te breiden tot 80-204.800
Touchscreen:
Kleur: Zwart
eigen label: Gratis vijf jaar garantie!