Bel ons: +31(71)5413258

Panasonic HC-VX1EG 4K

De Panasonic HC-VX1EG is een hoogwaardige camcorder waarmee u alle mooie momenten in haarscherpe 4K beeldkwaliteit vastlegt.

Levertijd: 5+ dagen

€ 799,00

Gratis vijf jaar garantie!

Panasonic HC-VX1EG 4K

Camcorders? Nog lang geen passé!!!

Review door Bob, Geplaatst op 05-04-2018
plus
  • Makkelijk in gebruik
  • Leuke cinema effects
  • Zeer goede beeldstabilistie
  • AF blijft scherp tijden zoomen
min
  • Zeer uitgebreid menu
  • Korte accuduur (45min)

Nu telefoons en hybride camera’s heel behoorlijke videokwaliteit leveren, lijkt de noodzaak voor het kopen van een videocamera verdwenen. Maar niets is minder waar. De kwaliteit ervan verbleekt bij het zien van beeld gemaakt met de nieuwe 4K camcorders van Panasonic, de HC-VX1 en HC-VXF1.
Met de komst van de Panasonic HC-VX1 en HC-VXF1 bewijst Panasonic nogmaals dat camcorders nog lang niet passé zijn. Beide camcorders zijn voorzien van een nieuw ontwikkelde MOS-sensor. Deze sensor produceert vlijmscherpe 4K beelden. Panasonic werkt al jaren nauw samen met optiekfabrikant Leica. In beide modellen zit een lichtsterke Leica Dicomar lens. Hierdoor wordt filmen in 4K naar een nog hoger niveau getild. Ondanks het forse zoombereik (24-600mm) hebben ze toch een behoorlijke lichtsterkte weten te bereiken. In groothoek is de maximale lensopening f/1.8. In tele wordt dit f/4.0, waardoor spelen met scherptediepte een feestje is. De knappe koppen bij Panasonic hebben goed gekeken naar de wensen van de gemiddelde filmer. Zo is onder andere de beeldstabilisatie sterk verbeterd. De 5-assige OIS (optische beeldstabilisatie) werkt prima en zorgt voor rust in het beeld. En met OIS Lock schakelt de stabilisatie nog een tandje hoger wanneer het nodig is, bijvoorbeeld wanneer je sterk ingezoomd. Het 3 inch touchscreen is meer dan een weergavemiddel. Veel van de functies worden eenvoudig opgeroepen en bediend via het scherm. Dit is niets nieuws maar nog beter dan bij voorgaande modellen.
Wel nieuw bij deze modellen zijn de Cinema Like Effects. Met deze functie voeg je cinematografische effecten toe aan je films. Met één druk op de knop zijn effecten als Slowmotion Zoom, Dolly Zoom en Slow & Quick Video toe te voegen. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe de functies werken.
Er zijn natuurlijk ook verschillen. De Panasonic HC-VXF1 zal de (semi) professionele videografen meer aanspreken. Zo heeft de camera een kantelbare zoeker. Met de scherpstelring aan de voorzijde van de lens kunnen de scherpstelling, iris en zoom ook handmatig worden geregeld. Op het gebied van instellingen is er meer keus. De witbalans is handmatig in te stellen. Ook peaking ontbreekt niet. Dit zal de veeleisende filmer die controle wil zeker aanspreken. Panasonic richt zich met dit model vooral op de professional, terwijl de HC-VX1 de hobbyist erg zal aanspreken. De controle in combinatie met het relatief compacte formaat van de camera maken het een prima reisgenoot. Neem wel een of twee extra accu’s mee. In 4K kwaliteit filmen vergt behoorlijk wat van de accu. Na een krappe 45 minuten is het wel gedaan.

Conclusie
Wederom weet Panasonic te overtuigen met deze camcorders. Behalve het kunnen filmen in 4K bevatten beide camera’s genoeg nuttige functies om iedere filmer tevreden te stellen. Met slimme toevoegingen als Cinema Like Effects wordt filmen voor iedereen leuker. En het scheelt een hoop montage werk. Met de nieuwe 5-assige beeldstabilisatie is het een koud kunstje om het beeld rustig en scherp te houden. Dit is echt handig wanneer je in beweging bent tijdens het filmen. Ook bij stevig inzoomen blijven de beelden goed. De hoeveelheid slimme functies in het menu kunnen in het begin wat overweldigend zijn. Er worden veel nieuwe termen geïntroduceerd, maar dit went verrassend snel. Het 3 inch touchscreen reageert goed. Het navigeren door de menu’s is op die manier makkelijk en snel. Zo ben je niet veel tijd kwijt met het zoeken naar instellingen. Al bij al kunnen we zeggen dat het camera’s zijn die zowel door de enthousiaste amateur (HC-VX1) als voor de professional (HC-VXF1) omarmt worden.

Panasonic HC-VX1EG 4K Camcorder

De Panasonic HC-VX1EG is een hoogwaardige camcorder waarmee u alle mooie momenten in haarscherpe 4K beeldkwaliteit vastlegt. Deze camcorder biedt uitzonderlijke optische prestaties, zoals een Leica 25mm groothoeklens met 24x optische zoom en een bereik van 25mm groothoek tot 600mm telezoom. De nieuwe, grote BSI MOS-sensor zorgt in combinatie met de lichtsterke f/1.8 Leica-lens voor indrukwekkend mooie beelden, ook in omstandigheden met weinig licht. Doordat ruis wordt onderdrukt kunt u altijd en overal perfecte beelden vastleggen. Daarnaast biedt de lens een hoge resolutie en contrast en worden effecten als lensflare en ghosting geminimaliseerd. De optische 24x zoom en compacte body worden mogelijk gemaakt door het 4-Drive-lenssysteem dat vier lensgroepen onafhankelijk van elkaar aanstuurt. De prachtige groothoekstand zorgt ervoor dat een grote groep mensen en de achtergrond in het frame passen. Daarnaast is hij handig voor het vastleggen van selfies in combinatie met de draaibare LCD. Belangrijkste kenmerken van de Panasonic HC-VX1EG 4K Camcorder zwart:

4K UHD video met 24 en 30fps
1/2,5" BSI MOS-sensor
Leica 25mm groothoeklens met 24x optische zoom
3" LCD display
32x 4K & 48x Full HD Intelligent Zoom
Optische beeldstabilisator met drie technologieën
Handmatige instelring
WiFi
Afmetingen: Ca. 69 x 77 x 167 mm
Gewicht: 450 gram

De optische beeldstabilisator van de Panasonic HC-VX1EG bestaat uit drie technologieën, namelijk de 5-assige HYBRID O.I.S.+, het Ball O.I.S.-systeem en de Adaptive O.I.S. In tegenstelling tot de HC-VXF1EG camcorder van Panasonic heeft dit model geen kantelbare zoeker, maar beschikt hij wel over dezelfde geavanceerde functies, zoals een handmatige instelring voor de scherpstelling, iris en zoom. Door de twee speciale knoppen voor Manual/Auto en Focus/Iris/Zoom kan er snel worden gewisseld. De HC-VX1EG is ook uitgerust met functies die bij professioneel gebruik erg op prijs worden gesteld, zoals de Variabele witbalans met een instelbaar bereik van 2.000K tot 15.000K, Focus Expand/Peaking en User Button. Ook is deze camcorder uitgerust met 4K Cropping, een functie waarmee in 4K in de groothoekstand opnames kunnen worden gemaakt waarna de opname later eenvoudig kan worden bewerkt en opgeslagen als Full HD-beeld. Met Cinema Like Effect zijn opnametechnieken mogelijk die worden gebruikt bij het maken van speelfilms, zoals Slow & Quick Video, Slow Zoom, Slow Motion Video en Dolly Zoom. Deze compacte 4K camcorder biedt hiermee leuke mogelijkheden voor het maken van video's met een bioscoopeffect. Standaard meegeleverd met de Panasonic HC-VX1EG 4K Camcorder zwart:

Panasonic HC-VX1EG 4K Camcorder zwart
Oplaadbare accu
AC adapter + DC kabel
Micro HDMI kabel
USB kabel
Lenskap
Bewerkingssoftware
Twee jaar garantie
merk: Panasonic
Garantieperiode: 24 maanden
Megapixel: 0
Beeldscherm: 3,0 Inch LCD
Optische zoom: 24x
Beeldstabilisatie: Optisch
Wifi:
Opslagcapaciteit intern: 0Gb
GPS:
Video functie: 4K
Zoeker:
Groothoek: <30mm
Kleur: Zwart
eigen label: Gratis vijf jaar garantie!