Bel ons: +31(71)5413258

Panasonic

Panasonic is een meester in het creëren van loeischerpe beelden. Weinig andere merken hebben inmiddels al zo veel producten uitgerust met de mogelijkheid om te filmen (en fotograferen) in een 4K-resolutie. Maar wat is precies het voordeel van filmen in de hoogste resolutie die momenteel beschikbaar is? Lees meer over 4K en ontdek daarbij de mogelijkheden die Panasonic te bieden heeft.

Alt_Text

Wat is 4K?

4K, ook wel Ultra HD of UHD genoemd, heeft een resoultie die 4x hoger is dan Full HD, namelijk: 3840 x 2160 pixels. Meer pixels betekent meer details. En meer details betekent meer beleving. We beleven onze beelden de laatste jaren steeds intenser:

DVD kwaliteit 720 x 576 pixels

HD Ready 1280 x 720 pixels

Full HD 1920 x 1080 pixels

4K 3840 x 2160 pixels

Meer bewerkingsmogelijkheden met 4K

Een groot voordeel van 4K zijn de indrukwekkende bewerkingsmogelijkheden. Delen die uit 4K-beelden worden gesneden, zijn gelijkwaardig aan Full HD, zodat u van één enkele opname ook zoom- en panningopnames kunt maken.

Als u dus een bepaalde beeld van een 4K-video inzoomt, blijft dit individuele beeld haarscherp. Bij een Full HD videobeeld treedt er, zoals hieronder afgebeeld, een duidelijke pixelring op. Als u dus uw 4K video gaat bewerken, kunt u tot in de kleinste details wijzigingen aanbrengen. Zonder enig kwaliteitverlies.

Alt_TextAlt_Text

Maak kennis met 4K Photo van Panasonic

Volgens Panasonic is 4K Photo de nieuwe manier van fotograferen. Met deze functionaliteit kunt u een specifiek gekozen beeld uit een 4K video isoleren. Het resultaat is een foto met een resolutie van maar liefst 8 MP.

De Panasonic fotocamera's die deze optie hebben, beschikken over de 4K Photo modus. Als u de 4K Photo modus selecteert worden opnameformaat, beeldkwaliteit en helderheidsniveau automatisch ingesteld om optimale foto's te kunnen maken.

Het bijzondere van de '4K Pre-Burst'-modus is dat de fotocamera al een 4K-videoreeks begint op te nemen een seconde voor en nadat u de sluiterknop definitief indrukt. Hierdoor kunnen nog onvoorspelbaardere momenten worden vastgelegd, want u heeft zo maar liefst 60 foto's extra om uit te kiezen.

Panasonic Lumix met 4K

De eerste systeemcamera die een 4K functionaliteit kreeg, was de Panasonic Lumix GH4. En deze camera wordt nog steeds veel gebruikt voor videografische producties.

De high-end compact camera's van Panasonic beschikken bijna allemaal over 4K-video. De TZ100 heeft daarbij een 1'' sensor en een lichtgevoelige Leica lens met 10x optische zoom.

Meer over Panasonic 4K-video

Meer over Panasonic 4K-Foto