Bel ons: +31(71)5413258

Panasonic 12mm F/1.4 Leica DG Summilux ASPH

Een erg mooi groothoek objectief met MFT vatting en een zeer snelle autofocus. Dit zeer lichtsterke objectie zorgt voor een perfecte belichting. De Leica DG Summilux 12mm f / 1.4 ASPH van Panasonic heeft een 24mm equivalente brandpuntsafstand op 35mm.

Levertijd: 1-3 dagen

€ 1.399,00

De perfecte balance

Review door Remco, Geplaatst op 19-10-2016
Pros
  • Voelt zeer goed aan.
  • Metalen constructie
  • Weer bestendig
  • Hele mooie onscherpte
Cons
  • Voor een MTF objectief is hij zwaar.
  • Tekent zeer scherp

Eindelijk heb ik tijd gevonden om de Panasonic 12mm F1.4 Leica Summilux te testen. Samen op pad gegaan met de Panasonic GX8 en lekker door Leiden wezen fotograferen. Wat mij het eerste opviel, vandaar deze titel, is de balance tussen de camera en objectief. Deze is namelijk....perfect! Het is een ideale combinatie. Het objectief voelt zeer degelijk aan en is gemaakt van mooie materialen. Maar wat is er nou zo opvallend aan dit objectie? Dat is zijn diafragmaring! Heerlijk ouderwets draaien om je scherptediepte te bepalen. Dit bevalt mij goed. Alhoewel ik inmiddels ook gewend bent om dit op de camera in te stellen. Maar nu het resultaat. De lichtsterkte F/1,4 is fantastisch. Dit objectief heeft negen bladen voor zijn diafragma. Dit resulteert in een hele mooie onscherpte op de achtergrond. De scherpte diepte op F1,4 is natuurlijk zeer beperkt, maar daardoor wel goed te gebruiken voor alle soorten fotografie. Van stadsfotografie tot het maken van extreme portretten. Met deze Panasonic 12mm lukt eigenlijk alles. Zeker met zeer weinig licht presteert dit objectief zeer goed. Door de Microfourthirth constructie heeft dit objectief geen vertekening aan de randen. Een bijkomend voordeel is trouwens dat dit objectief weerbestendig is. Maar als het giet van de regen zegt mijn gevoel.... Laat alles lekker in de tas zitten en wacht tot de bui is weggetrokken.

Panasonic 12mm F/1.4 Leica DG Summilux ASPH

Een snel en optisch verfijnd groothoek objectief met MFT vatting. De Leica DG Summilux 12mm f / 1.4 ASPH van Panasonic heeft een 24mm equivalente brandpuntsafstand (35mm eqv.). Het objectief is speciaal ontworpen voor Micro Four Thirds digitale camera's en wordt gekenmerkt door zijn lichtsterke maximale diafragma van F/1.4. Dit maakt het objectief ideaal voor het werken in omstandigheden met weinig licht en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor het gebruik van scherpte diepte elementen. Kenmerken:

Geschikt voor: Micro Four Thirds Systeem camera's
Brandpuntsafstand: 24mm (35mm Equivalent)
Maximaal diafragma: F/1.4
Minimaal diafragma: F/16
Twee Aspherischel Elementen
Één ED Element, twee UED elementen
Water bestendige constructie
Rond 9-bladig diafragma

Het optische ontwerp maakt gebruik van asferische elementen, twee ultra extra-low dispersion elementen, en een extra-low dispersion element om zowel sferische en chromatische aberraties te controleren. Dit biedt u een zeer scherp objectief van rand tot rand. Het objectief bevat een soepele en stille autofocus motor die zeer geschikt is voor zowel foto als video opname's. Daarnaast beschikt dit objectief over een handmatige AF / MF-schakelaar waarmee u snel kunt schakelen. De metalen constructie van het objectief is weerbestendig. Dit objectief combineerd het Leica ontwerp met de technologische innovatie van Panasonic en maakt het een veelzijdige groothoek prime objectief.

Merk: Panasonic
Brandpuntsafstand: 12mm
Maximaal diafragma: F/1,4
Kleur: Zwart
Garantieperiode: 24 maanden
Lens diameter: 62mm